Ruokaremontin yhteydessä on ilo soveltaa ja oppia ja keksiä ihan uusia juttuja jotka aiemmin on tuntunut tylsiltä mutta nyt ovat kevyitä ja herkullisia. Ennen kun piti vaan rasvaista ja mausteista ruokaa tarpeeksi herkullisena...
Eilisen kipeänäolo-päivänä mieleni teki jotain lämmittävää keittoa, mutta kun olen tottunut joka keiton tekemään joko perunan tai pastan kanssa, piti hetki miettiä mitä saan aikaan. Kauppaankaan ei voinut lähteä kun oli niin hirveä olo ja ulkona pakkasta. Eikun jääkaappi auki ja tällaista syntyi:
INKIVÄÄRIPORKKANASOSEKEITTO
noin 3-4 isoa porkkanaa kuorittuna ja puolitettuna
pari sipulia (itsellä 2 jämäshalottia)
(viimeinen :D) valkosipulinkynsi, muuten olisin laittanut enemmän
kasvisliemikuutio / suolaa
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa mielen mukaan
1 pilkottu chili (mulla omat lemon dropit käytössä pakkasesta)
muskottipähkinää
valkopippuria
porkkanat ja sipulit (ja vähän myöhemmin valkosipuli) kypsennetään kiehuvassa vedessä.
Kypsät vihannekset ja keitinvesi kaadetaan hieman jäähtyneenä blenderiin, jonne lisätään myös chili ja inkivääri. Keitto kaadetaan takaisin kattilaan jonka jälkeen maustetaan mielen mukaa esim. muskotilla ja valkopippurilla.
Keiton kanssa söin vihersalaattia jossa:
jääsalaattia
salaattisipulia
kirsikkatomaatteja
kurkkua
hernemaissipaprikaa
salaattisiemen-sekoitusta
kastikkeena öljy, sitruunamehu, kuivattu chili, valkosipuli, pippurisekoitus ja kuivatut yrtit, kaikki sekoitettuna pienessä purkissa. Illalla lisäsin salaattiin marinoitua kananfileetä jonka ohjeen laitan toisen tekstin yhteyteen :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti