torstai 21. lokakuuta 2010

Uuniperunat kinkku- ja jauhelihatäytteellä (+tsatsiki)

Nyt on taas mennyt kauan ku oon tänne kirjoitellut vaikka päässä vaikka mitä kirjoitettavaa mut oon just tekemässä muuttoa Kotkaan ni kaikki aika koneella menee työhakemuksien täyttelyyn :)
Mut NYT tulee taas syysherkkuja kylmiin iltoihin <3 toivottavasti muistan kaiken vielä!!

uuniperunoita (aina lopussa kaupasta joten ajoissa ettimään!)

kinkkutäyte:
sulatejuustoa (me käytettiin olympiaa mut mikä tahansa maustamaton tai maustettukin käy, mut SULATEjuusto, ei TUOREjuusto. Tää kommentti lähinnä miehille!)
kinkkusuikaleita- tai kuutioita. (fiksu ja säästeliäs leikkaa halpisleikkeleet ite ;))
maustekurkkua kuutioina
vihreää omenaa kuutioina
persiljanippu
mieleisiä mausteita, ainakin vähän pippuria :)

vatkaa kaikki yhteen ja anna maustua hetki jääkaapissa.

jauhelihatäyte:
tää oli miehen bravuuri, 400g jauhelihaa ja tacomaustetta :D

valkosipulidippi = TSATSIKI (sitä kunnon ;) ):
sattui olee tätä juur jääkaapissa, en muista mistä kinkereistä mut saatinpa taas käytettyy kaikki kaapista loppuun :)
turkkilaista jugurttia
(kermaviiliä)
tuorekurkkua raastettuna (+suolaa)
öljyä
valkosipulinkynsiä mielen mukaan (1-2)
mustapippuria
(tuoretta minttua hakattuna)

raasta kurkku lautaselle ja levitä "pizzaksi", ripottele päälle suolaa jotta liika neste imeytyy pois. kaada noin puolisen desiä/1 desi öljyä (oliivi tietty, joskus joutunu käyttää rypsiäkin, kylhä seki onnistuu). murskaa valkosipuli öljyyn ja anna hengailla saman verran ku suola imee kurkun nestettä, tässä välissä on ätevä puuhailla jotain muuta, vaikka tehdä jompikumpi täytteistä uuniperunoihin. aikaisintaan tunnin kuluttua poista neste kurkuista ja lisää kurkut ja öljy+v.sipuli turkkilaiseen jugurttiin ja mausta pippurilla. jätä jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. (muista että maustuessaan viileässä valosipulin maku vahvenee, älä siis lisää heti valkosipulia ellei maistu tarpeeksi, vasta noin tunnin päästä.

paista uuniperunoita folioon käärittynä reilu tunti (valitse samankokoisia jotta paistoaika on sama. avaa punkkupullo, lätkäise kaikkia täytteitä valmiin perunan päälle ja sytytä kynttilät!
avot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti