sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

IHANAT FETATOMAATTIPASTEIJAT

Taaspa on jääny täällä käyminen vähän vähemmälle, mutta nyt on jotain ihanaa mikä on pakko jakaa teidän kanssa!
Pidettiin eilen tyttöjen ilta ja syötiin herkkuja, juoruttiin ja katsottiin leffoja, eilen oli vuorossa I SPIT ON YOUR GRAVE , aikamoisen hurja kunnianosoitus naiselle! hrrrr....
Jokatapauksessa käytiin sitä enne kaupassa ja aluksi piti tehdä pizzaa, mutta vaiva oli mun mielestä liian suuri kun olin laiskalla tuulella, tuli mieleeni Spana kopitta- piirakat joita rakastin yli kaiken Kreikassa asuessani. Ne on lehtitaikinasta valmistettuja pieniä fetapinaattipiirakoita, ja viimeksi tein perinteisen fetapinaattitäytteen (ja lisäsin vähän oliiveja), niin nyt kokeiltiin jotain muuta ja ostin fetan kaveriksi aurinkokuivattujatomaatteja ja jätin oliivit pois! Sain myös tilaisuuden kokeilla uutta tuttavuuttani CHILIÖLJYÄ jota valmistin pari pulloa omista chileistä edellisenä iltana :))
Tästä syntyi jotain uskomatonta, NAM! <3

Tässä molemmat käyttämäni reseptit:

Sulata lehti- tai voitaikina ohjeen mukaan, leikkaa pieniksi neliöiksi.

FETAPINAATTIOLIIVITÄYTE:

Fetaa
pakaste/tuore-pinaattia
vihreitä oliiveja pilkottuna
mustapippuri
a

Murskaa haarukalla pinaatti ja feta tahnaksi ja mausta. Lisää täytettä taikinaneliöille ja painele niistä ns. "puolikuita". Voitele kananmunalla.



FETATOMAATTITÄYTE:

fetaa
aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
tuoretta tai kuivattua basilikaa
(chili)öljyä voiteluun
mozzarella- tai muu juustoraaste
pippuria


Murskaa haarukalla feta, tomaatti ja basilika tahnaksi, mausta pippurilla.
Lisää täytettä taikinaneliöille ja painele niistä ns. "puolikuita". Voitele öljyllä ja ripottele päälle juustoraaste.


Paista piirakat uunissa 225-asteessa noin 10min.


PS. Edellisiä fetapinaattipiirakoita me vielä dippailtiin TSATSIKIIN, se oli ekstranamia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti