tiistai 14. helmikuuta 2012

"Omat" marinadit


Nyt kun lisukkeet jätetään pois kanan ja kalan kanssa, on tärkeetä että liha on maustettu hyvin, varsinkin jos köyhyyspäissään joutuu ostaa ESIM PAKASTESEITIÄ! >;(
Kaappiin tuli salaattien lisukkeksi ostettu siis mm. broilerin ohutleikkeitä tarjouksesta, ja pakasteseitiä.

Eilisiltaisen salaatin kaveriksi marinoin kauppareissun väliinjättämisen takia taas kaapista löytyvillä aineksilla sekä kanan että myöhemmin myös kalan. Marinadit on sikahelppo tehä kokonaan itse, tai käyttää kaupun kastikkeita ja soveltaa niitä. Aina jokatapauksessa parempia ku se iänikuinen hunajamarinadi tai pelkkä tilli kalan kanssa.

Kanan marinadi:

töräys AIVAN ihanaa HP:n BBQ-Saucea joka päätyi kaappiin kerran kun etsin Worchesterin kastiketta lihapulliin ja sitä ei kaupoissa ollut enää tarjolla (wtf??)
oliiviöljyä
loraus tavallista soijakastiketta
omia kuivattuja chilejä murskattuna


Kanat lojuivat marinadissa pari tuntia jonka jälkeen paistoin pannulla kaataen kokoko roskan sinne joukkoon. kanoista tuli ihanan rapeita ja melkein "makeahkoja" jopa.

Kalan marinadi


Kalalle olikin hauskempi keksiä marinadia koska seihän ei maistu miltään enkä pelkkää sitruunaaja tilliä jaksa aina laittaa.

loraus oliivi- ja rypsiöljyä
sitruunamehua
Kreetalta tuliaisiksi saatua Mix for Fish- maustetta
jossa ainakin oli ROSMARIINIA sekä PAPRIKA- tai CHILIJAUHETTA
omia kuivattuja chilejä murskattuna

Tämänhän jälkeen molemmat, sekä kana että kala, olis kaikkein idyllisintä pyörittää (ens kananmunassa ja sit) jauhoissa tai korppujauhoissa ja paistaa runsaassa öljyssä mut mun hiilarien vähennys jättää tänä touhun nyt sivuun :D

Tätä mä siis maistan vasta illalla ja kommentoin sen jälkeen tuliko ihan hirveetä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti