tiistai 31. elokuuta 2010

Noniin ihan ekana mun vanha superherkkusuosikki jonka aikanaan löysin jostakin pirkkalehdestä varmaan, olen sitä joka valmistuskerralla jotenkin tuunannut ja se sopii paremmin ku nakki silmään viileneviin syysiltoihin :)

heitä-joukkoon-mitä-tahansa-curry!

Eli tämän oman suosikin valmistusta varten mulla on aina jääkaapissa currytahnaa (mikä on melko mietoa koska en valitettavasti voi liian tulisia sapuskoja syömään:( ). Oikea curryhan tehdään itse ilman minkäänlaisia tahnoja mutta mulle aika tärkeetä on helppous ja nopea valmistusaika :) tämä versio on vihreäkasviscurry :)

currytahnaa
fariinisokeria
öljyä paistamiseen
perunaa (3-4 kuutioina)
kookosmaitoa (voi korvata vaikka ruokakermalla)
herneitä
parsakaalia
pinaattia
sambal oelek-chilitahnaa
kurkumaa
currya
paljon valkosipulia ;) <3

eli pannulle ensin nokare currytahnaa ja sokeria öljyn kanssa (älä polta mausteita!), sokeri ei ole välttämätön, itse en käytä sitä lainkaan.
lisä pannulle perunakuutiot ja valkosipuli.
kaada joukkoon kookosmaito ja anna perunoiden muhia kypsiksi.
Lisää pakkasesta parsakaali, herneet ja pinaatti kunnes ovat sulaneet ja lämmenneet. lisää vielä mausteita maun mukaan, itse lisäsin vielä kurkumaa, currya ja sambal oelek-chilitahnaa :) Syö riisin kanssa tai ihan vain sellaisenaan! mmmmm

edit: tein eilen kaapissa lojuvista punasista linsseista ja soijasuikaleista ja parista porkkanasta mille ei löytynyt käyttöä saman tyylin curryn ja aijai oli taas hyvää :p

eli muuten sama ohje mutta ennen currya keitin soijasuikaleet kasvisliemessä ja soijassa ja linssit erikseen samassa liemessä pehmeähköiksi. Sitten curry-öljy-valkosipulimöhnän joukkoon pilkotut porkkanat ja soijasuikaleet kunnes mausteet on tarttunut niihin, sitten taas lisäksi kookosmaito ja kun porkkanat ovat kypsiä, lisäsin linssit ja kukkakaalin pakkasesta sekä mielen mukaan lisää mausteita ja laitoin riisit porisemaan :) tästä tuli paksua ja täyttävää mömmöä pakkasiltoihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti